Finn den beste yogamatten for deg!

Finn den beste yogamatten for deg med Yogamatte-guiden

Er du på utkikk etter en ny yogamatte, men er ikke helt sikker på hvilken matte du skal velge? På NamasteYoga.no har vi et utvalg matter med ulike kvaliteter, her får du en samlet oversikt. Det som skiller de ulike mattene er gjerne tykkelse, lengde, bredde og vekt. Anbefalt til deg som praktiserer yoga daglig er Manduka og BarefootYoga Performance Grip. Til Hot Yoga/Bikram yoga er Kulae Hybrid matten det perfekte valget!

Hvilken matte du bør velge avhenger av din yoga-praksis og dine preferanser, ikke nøl med å ta kontakt om du trenger hjelp til å ta ditt valg!

Namaste!

 

Tykkelse (mm)

Lengde (cm)

Bredde (cm)

Vekt (gram)

Livstids-garanti

Anti-skli

Maskin-vask

Til reisen

Daglig

Manduka Ekstra Lang

6

216

66

3400

Ja Best Nei    Best

Manduka (ekstra lang/standard)
 

6

180 

66 

3175 

Ja  Best  Nei   Best

BarefootYoga Performance Grip 


 4

 183

61 

2300 

Ja  Best  Nei   Best

BarefootYoga ECO


3,5

 173

 61

 1200

  God   Nei God  God
PraNa E.C.O Yoga Matte

 186

 61

1004 

  God  Nei Bra God

Kulae Hot Yoga Matte 

 4

183 

 61

 1400

  Best Ja  Best Best  

 

Tips til din nye Manduka Black-Mat-PRO


Hva bør du vite om en ny Black Mat PRO fra Manduka?

Matten er regnet som den beste yogamatten på markedet i dag med anti-skli overflate og god støtte til rygg og knær. I tillegg er matten laget av miljøvennlige materialer.  Black Mat PRO sies å være førstevalget til mange yogalærere og de som har en daglig yogapraksis. Har du anskaffet deg en Black Mat PRO fra Manduka eller vurderer å gå til anskaffelse av en kan disse tipsene være greie å ha med seg

 

Hva trenger jeg til Bikram yoga/hot yoga?

Et alternativ til matte og matte-håndkle er en hybrid matte av typen Kulae HotYoga Mat Towel. Denne typen matte kan vaskes i maskin og har håndkle-materiale på toppen og anti-skli underlag som gjør at matten ligger der den skal. Du slipper å tenke på matte-rens og det blir en ting mindre å huske på når du skal på trening. Matten kommer i 4 lekre farger; Brun, Rosa, Turkis og Grønn.  Vår favoritt er Turkis, men alle fargene er kjempefine, velg din favoritt!

 

Hot Yoga er en treningsform som utføres i 40 graders varme. På noen sentre tilbys Yoga i oppvarmet rom, mens noen sentre er Bikram Yoga sentre som kjører en fast serie på 26 øvelser med to repetisjoner. Det finnes i dag Bikram Yoga Senter i Sandefjord, Høvik, Oslo og Bergen, men antallet er økende ettersom populariteten øker og flere oppdager denne fantastiske treningsformen.

Til en Hot Yoga klasse trenger du dette utstyret;

  • - Kulae Hot Yoga matte håndkle
  • - Singlet-topp eller Sports BH, helst uten ermer da det fort kan bli for varmt
  • - Av benklær anbefales en 3/4 Tights eller kort shorts. Mange foretrekker en 3/4 tights da det blir litt mer motstand og mindre glatt å utføre enkelte øvelser, for man blir svett i en hot yoga klasse. 

    Det viktigste er at du velger noe du føler deg komfortabel i :-)
    God trening!
 

Namasté

Ujjay Pranayama – Seirende pust

 

I Ashtanga Yoga praksis er én av de teknikkene som binder øvelsene sammen «Ujjay Pranayama» – et begrep som betegner hvordan man jobber med pusten og utvider eller strekker den indre pusten eller livskraften.

Når du bruker denne puste-teknikken tar du til deg en rolig, fredelig og stabil pust. En rolig pust gir et rolig sinn. Denne teknikken er spesielt viktig.. Les mer her 

 

5 Gode grunner til å reise på yogaferie alene

 

1. Du bruker tid på noe du liker å gjøre

Når du velger å reise på yogaferie, uansett hvilken type reise du velger, så vil du bruke tid på en aktivitet som gir deg glede. «Gjør ting som gjør deg glad!«, ikke kast bort tid på ting du tror du bør gjøre, gjør det du har lyst til å gjøre. Å reise alene er en gave til deg selv som du kan unne deg med god samvittighet! (se forslag til reiser her)

Les mer her

Hvorfor starte dagen med solhilsen?


© NamasteYoga AS

En super måte å vekke kroppe på

Hvis du starter dagen med 3-5 solhilsner om morgenen vekker du opp hver muskel i kroppen, om morgenen er vi gjerne ekstra stive og det er derfor en fin måte å bli kjent med kroppens grenser på.

Du tar vare på kroppen din
Etter en morgen-økt med solhilsen kjenner du hvordan stivheten i kroppen
Les mer her

8 Norske Yogablogger

 

© NamasteYoga AS - Bilder kan ikke gjenbrukes uten tillatelse

Det er mange som driver med yoga, men kanskje ikke så mange på nett,
og kanskje ikke så mange på norsk. Hvis du foretrekker engelsk finner du et stort utvalg engelskspråklige yogablogger.

På norsk er det derimot ikke like enkelt og man må lete litt. Vi har derfor samlet et lite knippe norske yoga-blogger for å hjelpe deg som vil finne yogainspirasjon i  hverdagen utenfor yogamatten.

Nederst finner du også en uhøytidelig meningsmåling hvor du kan sende oss ditt
yoga-blogg-tips eller si din mening om hvilken av yoga-bloggene fra listen vår du liker best!


Les mer her.. 

 

 

Daglig yogapraksis med en App?

 

All-in-Yoga App

YogaStudio

 Visste du at det finnes uttallige apper der ute som kan hjelpe deg med din yogapraksis uansett hvor du befinner deg?

Vi har testet 2 yoga apper: All-In Yoga som hevder å være verdens mest populære yoga app og Yoga Studio som hevder å være #1 yoga app i verden.

Uansett hvilken du velger vil du få alt du trenger til å praktisere yoga med instruksjon, hvor som helst - og når som helst.

Det er ikke alle som er så heldig å ha et yogastudio rett rundt hjørnet eller kan gå på et yogasenter og følge en fast oppsatt timeplan.Det skal passe i en hektisk hverdag.  For de som liker å trene med instruksjon kan en app på mobilen være en god løsning. Da har du med deg en yogatrener uansett hvor du er og det fungerer like bra om du er på reise eller hjemme. Alt du trenger er yogamatten og ønske om å praktisere daglig.

 

Les mer her..

Unn deg en yogaferie før sommeren!

Unn deg en yogaferie før sommeren!

k

En yogaferie er en meningsfylt ferie hvor du kan lære noe nytt om yoga, andre mennesker og ikke minst deg selv. Hovedfordelen er at du kommer bort fra din daglige rutine og kan koble ut hverdagen. Det gir  ro og tid til refleksjon samtidig som du kan utvide praksisen din, eller gjenoppta en strandet praksis. Har du lyst til å unne deg en yogaferie i det nye året  2015?

Hvor har du lyst til å ta turen?
Her finner du ett alternativ for hver måned frem til sommeren, disse reisene synes vi ser spennende ut og kan være verdt å kikke på...